Fotturer
Fjellene rundt Rjukan byr på enestående turmuligheter, fiske og friluftsliv. Du kan gå på merkede stier, eller streife fritt rundt med kart og kompass. Av Tinns 2200 kvadratkilometer, er det meste fjellvidde, kledd med rik natur og idylliske vann. Som aktiv turist legger naturen her forholdene til rette for et mylder av muligheter.
Hardangervidda
Hardangervidda er Europas største høyfjellsplatå. Her ligger Norges største nasjonalpark. Naturen er variert, med bratt terreng og svimlende utsikt. Det meste av området er lett å ferdes i. Den Norske Turistforening og lokale turistforeninger har et nett av merkede stier, og et stort antall hytter på vidda.

Sykkelutleie
Rjukan Turistkontor leier ut sykler, barnesykler, vogner, hjelmer og annet utstyr.

Båt og kano
Mulighetene er mange dersom du har lyst til å leie kano for padleturer på våre idylliske vann. I Gaustablikk-området kan du leie kano og pedalbåter ved de ulike overnattingsbedriftene på stedet. For turer på Tinnsjøen, kan du ta kontakt med Sandviken Camping for robåter og kano. Blefjell Camping har også utleie av båt og kano. Ta kontakt med Rjukan Turistkontor for nærmere informasjon.

Sabotørstien
Sabotørstien er veien de verdensberømte norske motstandsfolkene brukte under 2. verdenskrig for å ta seg fram fra Hardangervidda, og ned de bratte juvene til Vemork for å sprenge tungtvannsfabrikken. Stien er 8 km lang, og starter fra Rjukan Fjellstue. Den er merket, og langs ruta står det oppslagstavler som forteller om historien. Den særegne naturen gjøre turen til en ekstra opplevelse. Sabotørmarsjen arrangeres én gang i løpet av sommeren, men det er fullt mulig å gå stien resten av sommeren også. Ønsker du en guide, ring Rjukan & Tinn Guide Service,
tlf 95 72 34 96
Sportsfiske
Tinn kommune har ca. 800 fiskevann med ørret og røye. Mange av vannene kan man bruke mot å løse fiskekort. Turistkontoret har egen brosjyre som viser områdene du kan fiske i. Fritidsfiske passer for alle, og mange av vannene er lett tilgjengelig. Dagskort fra kr. 30,-. Barn under 16 år fisker fritt! Husk å løse statens fiskekort i tillegg.
(Det kan løses på all
e postkontorer).

M/B Fjellvåken II
M/B Fjellvåken tar deg med på en praktfull tur på Møsvatn fra Møsstrond Landhandleri ved Skinnarbu til Mogen Turisthytte, en tur på fire mil. Båten passerer fjellgårder og vakkert terreng, og turen tar cirka to timer. Mogen er et fint utgangspunkt for fotturer på Hardangervidda. Båten kan også bestilles for ekstraturer og sightseeing.
II tiden
01.09-08.09 2002, Man-ons-fred-søn: Avgang fra Skinnarbu kl. 11.00 Mogen kl.13.30
Priser: Kr. 165,- pr. pers. Barn kr. 80,-. Tur/retur samme dag, voksen kr. 260,-. Barn kr. 125,-.
Sightseeing: Hver mandag fra Skinnarbu.
Henvendelse til: Rjukan Turistkontor tlf. 35 09 12 90 Rauland Turist tlf. 35 06 26 30


Spenningsopplevelser
Telemark Opplevelser arrangerer Norges råeste og høyeste permanente strikkhopp fra hengebroen ved Vemork. Fra broen kaster man seg ned i en 84 meter dyp kløft. Drevne hoppere omtaler opplevelsen som helt spesiell og meget rå, da det er som å hoppe i en trakt. Vi tilbyr klatreturer av ulik vanskelighetsgrad, pendelhopp og rappellering, turer på eggen av Gaustatoppen, og en tøff utfordring: Den ekte Sabotørruta ned juvet og opp til Vemork.


tilbake